Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

FOTO+VIDEO: Na All Starsu prevladala selekcija Vzhoda, MVP pa je postala Iva Slonjšak

V Mariboru se je uspešno končal ženski All Stars 2017, na katerem smo spremljali šest dvobojev. Najprej so se predstavile košarkarice mlajših starostnih kategorij, nato smo spremljali obračun VIP ekip, vrhunec večera pa je bila tekma med selekcijo Vzhoda in Zahoda.

(foto: KZS)

Igrišče dvorane Tabor so sprva zasedle mlajše pionirke, potem pa so jim po vrsti sledile starejše pionirke, kadetinje, legende slovenske košarke, mladinke in članice. 

Na štirih tekmah mlajših starostnih kategorij so košarkarice v svetlejših in temnejših dresih vpisale po dve zmagi, tekma VIP med selekcijama ŽKD Maribor in Košarkarske zveze Slovenije se je končala z neodločenim izidom 72:72, pri članicah pa so s 77:74 slavile igralke vzhoda.

Najkoristnejša igralka članske tekme je postala Hrvatica v dresu Athlete Celja Iva Slonjšak, ki je dosegla tudi največ točk (16). 

Dogodek sta popestrili tudi tekmovanji v metanju trojk in spretnostnem izzivu. Pri metih z razdalje je imela najbolj mirno in natančno roko košarkarica Triglava Urša Žibert, za najbolj spretne igralke pa so se izkazale Aneja Einfalt (Konjice), Shante Evans (Athlete Celje) in Ela Stergar (Maribor). 

POSNETKI VSEH TEKEM IN TEKMOVANJ NA ALL STARSU 2017

Ženski All Stars 2017:

Nedelja, 8. januar, Maribor:

Tekma mlajših pionirk:

SVETLE - TEMNE 37:47 (8:20, 17:6, 0:17, 12:4)

Kojterer 13, Žekš 8, Likar Ivanov 4; Kurent in Bašič 8, Kvrgić 7, Anžič 5. 

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Na uvodni tekmi ženskega All Stars 2017 so svoje znanje prva prikazala dekleta starostne kategorije U13. Zbrane gledalce so navdušila s precej lepimi potezami, prav tako pa tudi z izenačeno predstavo. Sprva so si vodstvo priigrala dekleta v temnejših dresih, a so se njihove nasprotnice ob koncu polčasa približale le na točko zaostanka. V tretji četrtini so dekleta v temnejših dresih znova prišle do izdatnejšega vodstva, ki so ga zadržala tudi do konca srečanja.  

Najbolj borbena košarkarica srečanja je bila Alina Kvrgić (Triglav), ki je nastopila za ekipo temno zelenih.

Tekma starejših pionirk:

SVETLE - TEMNE 57:56 (19:13, 4:13, 16:11, 18:19)

Ude 12, Garič 10, Jelenc 9; Šrot 16, Mićunović 11, Manojlović 8.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Na drugi tekmi so se med seboj pomerila dekleta starostne kategorije U14, ki so znova nastopila v svetlih in temnih dresih. Srečanje so bolje začela dekleta v svetlejših dresih, v drugi četrtini pa so njihove tekmice uspele narediti preobrat in polčas dobile z rezultatom 23:26. Zanimivo predstavo so dekleta prikazala tudi v tretji in četrti četrtini, na koncu pa so do zmage prišle košarkarice v svetlih dresih.

Najbolj borbena košarkarica tekme je bila Sara Garič (Ilirija), ki je nastopila v ekipi deklet v svetlejših dresih.

Tekma kadetinj:

SVETLE - TEMNE 31:60 (10:13, 6:11, 9:12, 6:24)

Burgar 8, Debeljak 5, Feratović, Mirtić in Jenko 4; Ocvirk 13, Perez, Draganič in Novovič 9, Zupanc 6.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Novo zanimivo tekmo smo videli na obračunu deklet starostne kategorije U16. Prvo četrtino so dobila dekleta v temnejših dresih, ki so ob polčasu svojo prednost še nekoliko povišala. Bogato košarkarsko znanje obeh ekip smo videli tudi v nadaljevanju srečanja, na koncu pa se razmerje moči ni spremenilo, dekleta v temnejših dresih pa so se veselila zmage.

Najbolj borbena košarkarica tekme je bila Maša Ocvirk (Athlete Celje), ki je nastopila v dresu ekipe v temnejših dresih.

Tekma mladink:

SVETLE - TEMNE 68:67 (19:22, 12:10, 15:18, 22:17)

Krošelj in Goršič 12, Škobalj 11, Zoran in Škapin 10; Kenda 11, Šrot in Kramžar 10, Prevodnik in Krajnc 9.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Zadnji obračun mlajših kategorij je potekal med dekleti starostne kategorije U18. Dekleta v temnejših dresih so s tremi točkami razlike dobila prvo četrtino, v nadaljevanju so bile nato bolj uspešne njihove tekmice, ki so ob polčasu rezultat znižale na točko zaostanka. Tretjo četrtino so nekoliko bolje znova odigrala dekleta v temnejših dresih, na koncu pa so se končne zmage veselila dekleta v svetlejših dresih.

Najbolj borbena košarkarica tekme je bila Satja Škobalj (ŽKD Maribor), ki je nastopila pri zmagovalni ekipi.

Tekma VIP:

VIP ŽKD MARIBOR - VIP KZS 72:72 (17:16, 22:17, 15:15, 18:24)

Kotnik 14, Goljović 10, Bečirović in Šujica 9; Šarenac 15, Križnar 10, Markovič in Hvala 9.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Na zanimivi VIP tekmi sta se pomerili selekciji ŽKD Maribor in Košarkarske zveze Slovenije. Nastopilo je precej znanih imen, ki so postregli z dobro košarkarsko predstavo, na kateri ni manjkalo lepih potez in zabavnega dogajanja.

Tekma članic: 

VZHOD - ZAHOD 77:74 (21:17, 32:19, 8:21, 16:17)

Slonjšak 16, Evans 14, Tomić 13; Mićunović in Klavžar 14, Molnar 12, Bajrektarević 10. 

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Vrhunec ženskega dneva slovenske košarke je bila tekma članic med selekcijo vzhoda in zahoda. Spremljali smo zanimivo srečanje z veliko natančnimi meti. Košarkarice vzhoda so že do polčasa dosegle 53 točk, medtem ko so jih košarkarice zahoda dosegle 17 manj.

Tudi v drugem polčasu ni manjkalo atraktivnih potez; namesto selekcije vzhoda so nekaj minut igrale kar Zmajčice, v sodniško piščalko je nekaj minut piskal kar delegat srečanja. Dekleta iz zahoda so ob koncu srečanja povedle, kljub temu pa je zmaga pripadala košarkaricam iz vzhoda z rezultatom 77:74.

Za najkoristnejšo igralko tekme je bila izbrana Iva Slonjšak (Athlete Celje).

Sorodni prispevki:

Na All Starsu se bo predstavilo dvanajst ekip, publiko pa bodo zabavale tudi legende Olimpije

Share

Dodaj komentar

Iskalnik