Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V derbiju kola Triglav ugnal Ilirijo

Po nekaj več kot tritedenskem odmoru so se na parket vrnile košarkarice 1. SKL. Maribor je zmagal na gostovanju na Ježici, Konjice so bile boljše od Domžal, Athlete Celje je visoko premagal Janino, v derbiju 11. kola pa je Triglav ugnal Ilirijo.

(foto: KZS)

1. SKL za ženske, 11. kolo:

Sreda, 11. januar:

JEŽICA - MARIBOR 52:74 (17:25, 14:19, 7:12, 14:18)

Mlakar 12, Kramžar 9 (6 ukr. žog), Bajrektarević 8 (4 podaje); Kuzma (3 podaje) in Cvijanovič 20, Stergar 8 (7 skokov, 1 blokada in 4 ukr. žoge), Kranjc 7.

STATISTIKA

Mariborčanke so na tekmi proti desetkratnim državnim prvakinjam prišle do sedme zmage v sezoni, Ježičanke pa so ob treh zmagah zabeležile šesti poraz. 

Gostujoče košarkarice so bolje začele srečanje in že po do polčasa vodile s 13 točkami prednosti. Ježičanke so sicer povedle z 2:0, vendar je bilo to edino vodstvo gostiteljic na tem srečanju. Tina Cvijanovič je že v prvem polčasu dosegla 15 točk. Tudi drugi del srečanja ni prinesel spremembe na igrišču.

Prednost Mariborčank je iz minute v minuto rasla, najvišja je bila nekaj trenutkov pred koncem tekme, ko so Štajerke povedle s 23 točkami prednosti. Gostje iz štajerske prestolnice so tekmo dobile z rezultatom 74:52.

Najboljša strelka v dresu Ježice je bila Dora Mlakar, ki je zbrala 12 točk, pri Mariborčankah pa sta Simona Kuzma in Tina Cvijanovič dosegli po 20 točk.

Bojan Hladnik, trener Ježice:

"Ekipa Maribora je zasluženo zmagala. Štajerke so znale izkoristiti naše napake in neumnosti, mi pa njihovih ne. Tudi, če bi tekma trajala dalj časa, je ne bi dobili."

Andrej Kuzma, trener Maribora:

"Glede na to, da nas je pestila bolezen in smo posledično slabo trenirali, moram biti z današnjo predstavo zadovoljen."


KONJICE - DOMŽALE 70:42 (29:9, 11:8, 16:15, 14:10)

Božičevič 19, Einfalt 14, Klančnik 11 (10 skokov, 1 blokada, 5 podaj in 5 ukr. žog); Molnar 18 (7 skokov in 4 blokade), Mitrić 7, Jurečič 6 (7 skokov).

STATISTIKA

Konjičanke so tekmo 11. kola proti zadnjeuvrščenim Domžalam začele silovito, povedle z 11:0 in že na prvi dvominutni odmor odšle s prednostjo 20 točk. Domžalčanke, ki jih je nedavno zapustila Eva Stefanoski, ki bo po okrevanju po zlomu gležnja nosila dres Athlete Celja, enostavno niso našle odgovora na igro Konjičank. 

V drugi četrtini so gostje vzpostavile ravnotežje, vendar so Konjičanke brez večjih težav držale vodstvo. Košarkarice Domžal so v prvem polčasu dosegle zgolj 17 točk. V drugem polčasu smo videli podobno sliko. Konjičanke so v tretji četrtini povedle z 32 točkami prednosti, Domžalčankam pa je do konca uspelo le nekoliko znižati razliko. Konjice so slavile zmago s 70:42.

Konjičanke so zabeležile četrto zmago v tej sezoni, Domžalčanke pa ob desetih porazih ostajajo brez zmage.

Najboljša strelka srečanja je bila Živa Božičevič, ki je 19 točkam dodala 6 skokov, pri gostjah pa se je z 18 točkami, 7 skoki in 4 blokadami najbolj izkazala Lorena Molnar.

Stojan Fink, trener Konjic:

"Zadovoljen sem z igro svojih igralk, čeprav je lahko še zmeraj boljše. Pohvalil bi tudi igralke nasprotne ekipe za korektno igro."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Čestitke Konjicam za zmago. Pri nas je skoraj pol igralk igralo bolnih in imamo pravo bolnišnico, zato jim ne očitam nič. A ne vem, kako bomo premagali viruse do sobote."


ATHLETE CELJE - JANINA 107:39 (16:8, 28:15, 34:8, 29:8)

Gwashavanhu (3 blokade) in Evans (15 skokov in 3 ukr. žoge) 22, Prezelj 15, Slonjšak 14 (5 podaj); Muhovic 10 (8 skokov), Đurić (8 podaj in 2 ukr. žogi), Baloh in Tomić 7, Bastašic 6 (2 ukr. žogi).

STATISTIKA

Celjanke so v domači dvorani prišle do deset zaporedne zmage v državnem prvenstvu, Janina pa je zabeležila sedmi poraz. 

Potek srečanja v prvi četrtini ni nakazoval na tako visoko zmago 12-kratnih državnih prvakinj. Slatničanke, ki so nastopile brez prvega centra Ive Serdar, so sicer svojo prvo točko dosegle šele v peti minuti srečanja, izgubljale že z 12:1, vendar nato z delnim izidom 5:0 vzpostavile ravnotežje in na glavni odmor odšle z zaostankom osmih točk.

Aktualne državne prvakinje so v drugi četrtini povečale svojo prednost in ob polčasu vodile z 21 točkami razlike. Po odmoru pa je sledila popolna ofenziva Celjank. V drugem polčasu so namreč dosegle kar 63 točk, gostje iz Rogaške Slatine pa zgolj 16.

V tretji četrtini Slatničanke kar šest minut niso dosegle koša, medtem ko so jih Celjanke v tem obdobju 19. Domače košarkarice, pri katerih se je po poškodbi uspešno vrnila Annamaria Prezelj, so tekmo dobile z rezultatom 107:39.

Najboljši strelki v zasedbi Athlete Celja sta bili Althea Gwashavanhu in Shante Evans, ki sta zbrali po 22 točk in tekmo končali z indeksom 36. Pri Janini je dvomestno število točk dosegla le Tjaša Muhovic (10). 

Damir Grgić, trener Athlete Celja:

"Zaslužena zmaga naše ekipe. Čestitam svojim igralkam za dobro predstavo in gostujočim za fer in pošteno igro."

Slobodan Rmuš, trener Janine:

"Po pričakovanju so do visoke in zaslužene zmage prišle košarkarice Celja. Mi smo tekmo odigrali oslabljeni pod košem. Nadigrali so nas v vseh košarkarskih elementih in zato jim čestitam."


ILIRIJA - TRIGLAV 56:79 (11:24, 15:15, 19:14, 11:26)

Mićunović 24 (2 ukr. žogi), Klavžar 12 (2 ukr. žogi), Macura 9 (15 skokov, 1 blokada in 3 podaje); Abramovič 22 (4 ukr. žoge), Zdolšek (11 skokov in 7 podaj) in Kalušić 14, Kozina Bubnič 10 (2 blokadi).

STATISTIKA

Derbi med drugo- in tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva je pripadel kranjskemu Triglavu, ki se je tako po porazu v prejšnjem kolu vrnil na zmagovalne tirnice. Ilirija je izgubila tretjič v tej sezoni, na tretjem mestu pa so jih z izkupičkom (7:3) ujele košarkarice Maribora. 

Prva četrtina je potekala povsem po notah Kranjčank, ki so z delnim nizom 10:0 že po prvih desetih minutah vodile s 13 točkami prednosti. V drugih desetih minutah tekme so se domače košarkarice skušale približati, vendar so Kranjčanke odbile vse poskuse in po prvem polčasu vodile s 13 točkami prednosti.

Ob koncu tretjega dela srečanja so se Ljubljančanke uspele približati na osem točk zaostanka, za preobrat pa jim je nato zmanjkalo moči. Zadnjo četrtino so Kranjčanke začele z delnim nizom 9:0, nato pa prednost do konca dvoboja še povečale in zmagale z rezultatom 56:79.

Pri Iliriji, ki je nastopila zgolj s sedmimi igralkami, je največ točk dosegla Ela Mićunović (24), ki je tako kot Anja Klavžar (12 točk) odigrala vseh 40 minut. Pri Ljubljančankah igralke, ki so tekmo začele na klopi, niso dosegle točke. Pri Triglavu je bila najboljša strelka Rebeka Abramovič (22), 14 sta jih dodali Aida Kališić in Živa Zdolšek.

Goran Jovanović, trener Ilirije:

"Proti favorizirani ekipi smo tri četrtine tekme odigrali zelo korektno, nato pa popustili, saj smo fizično padli. Pokazala se je kakovost Triglava, ki je zasluženo zmagal."

Bojan Lazić, trener Triglava:

"Zelo zgodaj smo prišli v težave z osebnimi napakami visokih igralk. Morali smo reagirati z, za nas, atipično postavo. Reagirali smo dobro. Čestitke mojim dekletom za zmago."

Ekipa GROSUPLJE e bila v 11. kolu prosta.

Lestvica 1. SKL za ženske:

Ne

Ekipa

Z/P

Točke

1.

Athlete Celje

10/1

21

2.

Triglav

9/1

19

3.

Ilirija

7/3

17

4.

Maribor

7/3

17

5.

Konjice

4/6

14

6.

Ježica

3/6

12

7.

Janina

2/7

11

8.

Grosuplje

2/7

11

9.

Domžale

0/10

10

 


 

 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik