Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke proti krvnicam evropskih prvakinj

Slovensko žensko izbrano vrsto po včerajšnjem nesrečnem porazu danes čaka drugi obračun na evropskem prvenstvu na Češkem. Njena nasprotnica bo reprezentanca Grčije, ki je v prvem kolu skupine C ugnala Srbijo.

(foto: FIBA)

Slovenija je v petek kar nekoliko nesrečno izgubila svoje prvo srečanje v Pragi z evropsko podprvakinjo Francijo. Prvo zmago na evropskem prvenstvu bodo varovanke Damirja Grgića zato poskušale doseči proti Grčiji, ki je trenutno eno od najprijetnejših presenečenj prvenstva.

Srbkinjam je največ težav povzročala 180 cm visoka krilna košarkarica Evanthia Maltsi, najkoristnejša igralka EP leta 2009, ki je kljub 38 letom na parketu preživela ravno toliko minut, v tem času pa zbrala 16 točk, 9 skokov, 5 podaj in 2 pridobljeni žogi.

Grkinje v zgodovini evropskih prvenstev še nimajo medalje. Še najboljše so bile leta 2009, ko so v Latviji zasedle peto mesto. Na prejšnjem prvenstvu stare celine so osvojile 10. mesto.

Slovenke so se z Grkinjami na uradnih tekmah srečale trikrat. Dvakrat na sredozemskih igrah, kjer so bile tako leta 1993 kot tudi leta 2001 uspešnejše slovenske košarkarice, leta 1999 pa še v četrtem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kjer pa so prevladale Grkinje.

Evropsko prvenstvo na Češkem:

2. kolo skupine C:

Sobota, 17. junij, ob 18.00:

SLOVENIJA - GRČIJA

Damir Grgić, selektor ženske reprezentance:

Zavedamo se, s kakšnim nasprotnikom imamo opravka. Grkinje so v zadnjih štirih tekmah dosegle izjemne zmage. Včeraj smo videli, da gre za izjemno neugodno ekipo, vendar se s tem ne obremenjujemo. Analizirali smo včerajšnje srečanje in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se s tekmicami enakopravno kosamo do samega konca. Grkinje so absolutne favoritke tega obračuna. Če nam bodo ponudile možnost za zmago, jo bomo zagrabili. Pričakujem, da bo dvorana polna. To bo dodaten impulz, ki bo pripomogel k boljši igri in morebiti tudi k zmagi."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik