Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Ta zmaga bo mnogim še dolgo ostala v spominu"

<br/><a href="<a href=Slovenska ženska reprezentanca je sinoči pisala zgodovino in osvojila svojo prvo zmago na evropskih prvenstvih. Po ekstazi navdušenja, bučni proslavi in solzah sreče so spregovorili selektor Damir Grgić, kapetanka Maja Erkić in Nika Barič.

(foto: FIBA)

Slovenke do zgodovinske zmage na velikih tekmovanjih!

Damir Grgić, selektor slovenske ženske reprezentance:

"Čestitam igralkam za reakcijo v drugem polčasu. Konkreten pogovor med odmorom je obrodil sadove in igralke so se v nadaljevanju pokazale v povsem drugačni luči. Zavedam se, da smo tekmo odigrali manj kot 24 ur po naporni preizkušnji proti Franciji, zato ima ta zmaga še dodatno vrednost. Znova smo dokazali, da lahko igramo z vsemi ekipami na tem evrobasketu in da še nismo pripravljeni iti domov."

Maja Erkić, kapetanka slovenske ženske reprezentance:

"Na to tekmo smo se pripravljale skozi celotno pripravljalno obdobje. Sem zelo vesela, da smo izpolnile cilj, kljub porazu na prvi tekmi s Francijo. Čestitati moram svojim puncam in mislim, da bo ta zmaga mnogim še dolgo ostala v spominu."

Nika Barič, slovenska reprezentantka:

"Občutki po prvi zmagi na evropskih prvenstvih so fenomenalni. Tekmo smo začele zelo slabo, saj smo bile očitno pod pritiskom, da moramo zmagati. Ves čas smo imele v glavi, da je to najlepša priložnost za zmago, kar je slabo vplivalo na našo igro. Med odmorom nam je selektor povedal nekaj krepkih, tudi igralke smo odprle karte in se odkrito pogovorile, tako da smo v drugem polčasu pokazale, kakšna ekipa smo, če igramo čvrsto obrambo in nam steče v napadu."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik