Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Do prve zmage tudi mlajše članice

Slovenska izbrana vrsta do 20 let je v soboto odigrala drugo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. Slovenke so se v Pardubicah drugič v dveh dneh pomerile z reprezentanco Češke in po petkovem porazu dosegle zanesljivo zmago.

(foto: KZS)

Slovenke so po petkovem porazu proti Čehinjam v soboto prikazale povsem drugačen obraz in slavile visoko zmago z rezultatom 75:55. Slovenske košarkarice so pod vodstvom Gašperja Papeža vodile večji del srečanja, najvišja prednost pa je znašala 23 točk.

Slovenke so bile na tekmi nezgrešljive pri metu za tri točke, saj so dosegle šest trojk iz prav toliko poskusov. V slovenski izbrani vrsti sta dve igralki dosegli dvomestno število točk. Prvi strelki sta bili Aleksandra Krošelj s 15 in Zala Friškovec z 10 točkami.

Slovenska ženska reprezentanca do 20 let bo priprave na svoje prvo evropsko prvenstvo divizije A nadaljevala v sredo v Postojni.

Pripravljalne tekme reprezentance mlajših članic:

Sobota, 17. junij, Pardubice:

ČEŠKA - SLOVENIJA 55:75 (15:19, 11:17, 16:24, 13:15)

Krošelj 15, Friškovec 10, Cvijanovič 8, Goršič in Gwashavanhu 7, Stefanoski 6, Seničar in Ramšak 5, Verčič in Kramžar 4, Dautović in Jakovina 2, Prevodnik.

Podrobnejša statistika ni na voljo.


Sorodni prispevki:

Mlajše članice klonile proti Čehinjam

Share

Dodaj komentar

Iskalnik