Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Srbija tudi letos z močno zasedbo

Evropsko prvenstvo za članske košarkarje se nezadržno približuje, po slovenski izbrani vrsti pa so svoje širše sezname kandidatov za nastop na 40. tekmovanju stare celine začele predstavljati tudi ostale reprezentance.

(foto: FIBA)

Tokrat je svoje karte razkril selektor Srbije Aleksandar Đorđević, ki je na reprezentančne priprave povabil 25 igralcev, med katerimi so tudi vsi trije srbski predstavniki v ligi NBA.

Seznam kandidatov za reprezentanco Srbije:

Organizatorji igre:

*Miloš Teodosić (CSKA), *Stefan Jović (Crvena zvezda), *Nemanja Nedović (Unicaja), Vasilije Micić (Žalgiris), Ognjen Jaramaz (Mega Leks) in Aleksa Radanov (FMP).

Branilci:

*Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Branko Lazić (Crvena zvezda), Dragan Milosavljević (Alba), Marko Gudurić (Crvena zvezda) in Nemanja Dangubić (Crvena zvezda).

Krila:

*Nikola Kalinić (Fenerbahče), *Marko Simonović (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Bayern München), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda) in Dejan Davidovac (FMP).

Krilni centri: 

Nemanja Bjelica (Minnesota Timberwolves), *Milan Mačvan (Emporio Armani) in *Stefan Birčević (Partizan).

Centri:

*Nikola Jokić (Denver Nuggets), Boban Marjanović (Detroit Pistons), *Miroslav Raduljica (Điangsu), *Vladimir Štimac (Bešiktaš), Nikola Milutinov (Olympiacos) in Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda).

*igralci, ki so nastopili na olimpijskih igrah 2016

 Srbska reprezentanca bo priprave začela 20. julija v Beogradu, evropsko prvenstvo pa bo odprla v Carigradu, kjer se bo v skupini D zoperstavila Latviji, Rusiji, Turčiji, Veliki Britaniji in Belgiji.

Sorodni prispevki:

Hrvati objavili širši seznam za EP 2017

Kokoškov predstavil seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

Share

Dodaj komentar

Iskalnik