Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Po prvakih klecnili tudi podprvaki

V moškem državnem prvenstvu se je v soboto končalo šesto kolo rednega dela, v katerem so nov par točk vknjižili vsi gostitelji razen Zlatoroga.

 

(foto: Sixt Primorska)

Laščani so namreč proti Helios Sunsom izgubili z 68:86 in s četrtim porazom nazadovali na predzadnje, 9. mesto v ligi. Domžalčani so na drugi strani vknjižili drugo zaporedno zmago in napredovali na 7. mesto.

Na preostalih srečanjih so igrišče z dvignjeno glavo zapustili še košarkarji Šentjurja, Hopsov in Sixta Primorske, ki so pred domačimi navijači porazili Krko (104:101), Ilirijo (95:76) in Rogaško (80:66).

Polzelani in Koprčani so do zmage prišli predvsem zaradi izvrstne igre v tretji četrtini (33:16 in 28:12), Šentjurčani pa so se tretjega uspeha lahko razveselili šele po podaljšku.

V dodatnih petih minutah igre so s trojko Dina Cinca prvi povedli Novomeščani (91:94), potem pa so gostitelji začeli spretno izsiljevati osebne napake in uspešno izvajati proste mete, z dodatnim košem Marcusa Williamsa in prostima metoma Dariena Fernandeza pa so 28 sekund pred koncem podaljška povedli s 102:99.

Gostje so se po tem udarcu lahko le približali na eno točko zaostanka, vse dvome o zmagovalcu pa je razrešil Marko Popadić, ki je z dvema uspešnima prostima metoma postavil končni rezultat 104:101.

Za najkoristnejšega igralca 6. kola lige Nova KBM je bil izbran Srb Miloš Pešič, ki je v dresu Šentjurja dosegel kar 44 točk, 10 izsiljenih osebnih napak, 6 skokov, 3 pridobljene žoge in 1 podajo.

Liga Nova KBM, 6. kolo:

Sobota, 11. november:

ŠENTJUR - KRKA 104:101 (18:25, 17:26, 31:21, 25:19, 13:10)

Pešić 44, Popadić 24, Fernandez 12; Kovačevič 21, Jošilo 16, Dimec 15.

STATISTIKA

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:

"Zopet je tekma potekala kot vsa naša domača srečanja v tej sezoni. Čestitati moramo košarkarjem za izredno borbo v drugem polčasu. Odigrali so tako kot od njih zahtevam in pokazali pravo srce. Za boljše rezultate moramo povezati več minut dobre igre in na takšen način priti do kakšne gostujoče zmage. Ponovno bi se rad zahvalil zvestim navijačem, ki so nas spodbujali tako kot na vseh ostalih tekmah v tej sezoni. Čestitke tudi njim."

Simon Petrov, trener Krke:

"Tekmo smo odlično začeli in prišli do visoke prednosti, potem pa nismo zmogli dovolj zbranosti, da bi mirno prišli do zmage."


HOPSI POLZELA - ILIRIJA 95:76 (27:22, 12:14, 33:16, 23:24)

Collins 23, Rotar 21, Ćup 18; Šiško 21, Vončina 18, Germ 13.

STATISTIKA

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:

"Ilirijo smo premagali z borbeno in agresivno igro. Kot ponavadi smo tekmo slabo odprli in to moramo v prihodnjih dneh popraviti. Upam, da se že na naslednji tekmi v moštvo po poškodbi vrne Nik Dragan, počasi se vrača tudi Andraž Rogelja. Z njima bo ekipa dobila dodatno širino. Čestitam mojim igralcem za agresivno in srčno igro."

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Čestitke Hopsom za zasluženo zmago. Pokazali so, kako se bori za barve svojega kluba. Mi smo v drugem polčasu igrali povsem izven svojega ritma."


ZLATOROG - HELIOS SUNS 68:86 (19:18, 17:30, 20:17, 12:21)

Lapornik 25, Polutak 18, Durnik 8; Mahkovic 26, Pelko 18, Besedič in Močnik 10.

STATISTIKA

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Zgleda je poraz v Rogaški pustil večje posledice kot smo mislili. Helios je bila nocoj absolutno boljša ekipa. Nadigrali so nas v vseh elementih igre. Pokazali so več volje, žara, razmišljanja v igri kot moji fantje. Potrebno se bo maksimalno zapreti v dvorano in trenirati, če bomo hoteli osvajati točke."

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Očitno smo potrebovali le eno zmago, da smo naredili premik v glavah in začeli verjeti, da lahko igramo z vsemi ekipami v ligi. Odigrali smo sproščeno, z dobrim odstotkom meta in končno tudi brez preveč zgrešenih prostih metov. Dobili smo zelo pomembno tekmo, čestitam fantom za prikazano. Odigrali smo pametno in izpolnili bolj kot ne vse naše dogovore. Iz tekme v tekmo rastemo, v rotaciji se nam močno pozna Brodnik, zdaj čakamo le še pravega igralca na položaju centra."


SIXT PRIMORSKA - ROGAŠKA 80:66 (19:20, 24:17, 28:12, 9:17)

Mulalić 16, Čakarun in King 14, Joksimovič 9; Davis 18, Pajić 13, Nikolič 10.

STATISTIKA

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Čestitke fantom za zmago nad Rogaško. Kot po navadi je bil prvi polčas proti ekipi iz Rogaške Slatine, ki zelo dobro menja obrambne naloge, zelo naporen, saj smo potrebovali nekaj časa, da smo se navadili na njihovo igro. Hkrati nismo dobro zapirali pod košem pri skoku v obrambi, kar nam je povzročalo težave, a v drugem polčasu smo to popravili in zasluženo zmagali."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Odigrali smo soliden prvi polčas, v tretji četrtini pa smo popolnoma popustili. Tekma je bila odločena že pred zadnjimi desetimi minutami. Domači so zasluženo zmagali."


Petek, 10. november:

ŠENČUR GGD - PETROL OLIMPIJA 76:74

POROČILO TEKME

 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik