Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija s prvo domačo zmago splavala z dna lestvice

Petrol Olimpija je na sinočnji sedmi tekmi Lige prvakov vknjižila drugo zmago. V Hali Tivoli je gostila poljsko Roso Radom in jo premagala z 80:72.

 

(foto: Petrol Olimpija)

V prvih desetih minutah sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, v drugi četrtini pa so Ljubljančani pritisnili na stopalko za plin, s pomočjo Domna Lorbka, Jordana Morgana, Gregorja Hrovata in Devina Oliverja dosegli dva delna niza (6:0 in 7:0) in v 15. minuti pobegnili na 10 točk razlike (26:16).

Gostitelji so prednost v naslednjih minutah zadržali in na glavni odmor odšli z naskokom 9 točk (34:25), v tretji četrtini pa znova napadli in s košem Roka Badžima v 22. minuti razliko povečali na 15 točk (42:27).

Solidna prednost jim ni prinesla mirne končnice, saj so gostje v nadaljevanju zaigrali bolje, še dobri dve minuti pred koncem pa je ekipi ločevalo le pet točk (75:70).

Na srečo varovancev Gašperja Okorna do preobrata ni prišlo, odločilne točke za njihovo zmago pa sta dosegla Lorbek in Oliver, ki sta razliko dve minuti in deset sekund (78:70) oziroma minuto in šestnajst sekund pred koncem povečala na 8 točk (80:72).

Za najkoristnejšega igralca Olimpije, pri kateri se je med strelce vpisal vsak igralec, ki je na igrišču preživel vsaj 10 minut, je bil izbran Jordan Morgan, ki je vpisal dvojnega dvojčka (21 točk in 14 skokov), ob tem pa zbral še 1 blokado in podajo.

Liga prvakov, 7. kolo skupine C:

Torek, 5. december:

PETROL OLIMPIJA - ROSA RADOM 80:72 (10:10, 24:15, 27:28, 19:19)

Morgan 21, Oliver in Lorbek 12, Hrovat 11; Auda 17, Sokolowski, Zajcev in Punter 14, Szimanski 5.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Mislim, da smo si zaslužili zmago. Zelo sem zadovoljen z določenimi deli tekme in z energijo v igri. Tretja četrtina je bila sicer katastrofalna, kar sem tudi povedal igralcem. Ko ne igramo obrambe, smo v težavah. Reakcija v četrti četrtini je bila dobra, saj smo dosegli kar nekaj lahkih košev. V nadaljevanju smo zopet slabše odigrali v obrambi. Rosa Radom je imela svojo priložnost. Lahko sem zadovoljen z zmago, ampak vseeno imam grenak priokus zaradi slabših obdobij v naši igri."

Sorodni prispevki:

Olimpija po prvo domačo zmago v Ligi prvakov

Share

Komentarji   

 
0 #1 Sloughter 12:01 07-12-2017
Dajte kaj komentirati,to pa je že dosežek,ki bi moral pritegniti vsaj kakšnega navijača na forum,če že v dvorani ni ljudi.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik