Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Hopsi in Šentjur v lov na pomembno zmago

Po zmagi Rogaške nad Petrolom Olimpijo se bo danes nadaljevalo 17. kolo lige Nova KBM. Na Polzeli bodo Hopsi gostili Šentjur, v Novem mestu bo Krka gostila Zlatorog, v Domžalah pa bodo Helios Sunsi gostili Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo. Vse tri tekme se bodo začele ob 19. uri.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Današnja preizkušnja bo še posebej pomembna za Polzelane in Šentjurčane, ki se borijo za osvojitev 8. mesta, ki bi jih po koncu rednega dela kot zadnje popeljal v ligo za prvaka.

Vanjo so se doslej prebili že Sixt Primorska, Rogaška, Helios Sunsi, Petrol Olimpija, Ilirija, Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

V ligo za obstanek pa se bosta uvrstili zadnjeuvrščeni ekipi rednega dela, ki se bosta za obstanek v ligi Nova KBM v nadaljevanju pomerili s štirimi najuspešnejšimi ekipami druge slovenske košarkarske lige.

Liga Nova KBM, 17. kolo:

Sobota, 10. februar:

HOPSI POLZELA - ŠENTJUR (19.00)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Tekma je za obe ekipi izredno pomembna, zato vabim naše navijače, da nas v čim večjem številu in čim glasneje podprejo na obračunu proti Šentjurju."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Za uvrstitev v ligo za prvaka moramo dobiti eno od zadnjih dveh srečanj rednega dela. Prvo priložnost imamo že na tekmi proti Hopsom. Pričakujemo zelo motiviranega nasprotnika. Če želimo tekmo dobiti, moramo ustaviti njihove prodore pod obroč in omejiti njihov napadalni skok."


KRKA - ZLATOROG LAŠKO (19.00)

Simon Petrov, trener Krke:

"Tekma z Zlatorogom rezultatsko ničesar ne pomeni ne za nas ne za njih. Ne glede na to pa moramo v vsako tekmo iti povsem z enakim ciljem - zmago. In tako bo tudi tokrat. Samo na tak način si lahko priborimo gledalce in njihovo podporo. Upam, da jih bo veliko tudi na tej tekmi."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Tekmi, ki sta do konca rednega dela, bomo izkoristili za čim boljšo pripravo na ligo za obstanek."


HELIOS SUNS - ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (19.00)

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Čakata nas še zadnji dve tekmi v rednem delu lige Nova KBM, ki za nas rezultatsko pravzaprav ne prinašata nič, sta pa pomembni za ohranjanje tekmovalnega ritma. Nastopili bomo verjetno malce oslabljeni, saj fante muči nekaj manjših poškodb, tako da bo nekaj minut na voljo tudi za mlajše. Ne glede na nepomembnost tekem, gremo v obeh srečanjih po zmago. Doma smo verjetno v manjši vlogi favorita mi, v Stožicah pa se bomo čim bolje zoperstavili Ljubljančanom in poskusili pripraviti kakšno presenečenje."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Helios je v pozitivni rezultatski seriji. Verjamem, da si želijo priti na vrh razpredelnice. Dejstvo, da igrajo pred domačimi navijači, jih postavlja v vlogo favorita. Tudi mi imamo svojo računico, srečanje pa bomo skušali odigrati najboljše kot smo spodobni v tem trenutku."

Sorodni prispevki:

VIDEO: Osmi poraz državnih prvakov ni mogel preprečiti niti Erazem Lorbek

Share

Komentarji   

 
+1 #19 tekmovalni sistem 08:17 12-02-2018
"Veljavni tekmovalni sistem je konsenz vseh akterjev, ki sodelujejo v tekmovanjih v košarki in je plod dveletnega dela. IO KZS je potrdil veljaven tekmovalni sistem po tem, ko so ga potrdila vsa združenja, vključno z Združenjem klubov 1. SKL. Delovna skupina, v kateri so bili predstavniki KK Rogaška, KK Domžale in KK Zlatorog je pripravila model tekmovanja v Ligi Nova KBM, ki so ga nato dopolnili še predstavniki Združenj klubov 2. ter 3. in 4. SKL. Celoten tekmovalni sistem v članski kategoriji je nato verificiral tudi Strokovni svet KZS, klubom je bil nato predstavljen pred sprejemom na IO KZS še na posebnih predstavitvenih srečanjih s predstavniki klubov po regijah za klube 2. ter 3. in 4. SKL, klubom 1. SKL pa na posebnem ločenem srečanju. Tako so bili klubi že pred zaključkom tekmovalne sezone 2014/2015 seznanjeni, kakšen bo sistem tekmovanja v sezoni 2016/2017, ko so stopile spremembe v veljavo. Želja KK Olimpija in KK Krka je bila, da se rezultati iz prvega dela tekmovanja ne prenašajo v drugi del, argumentiran z dejstvom, da bodo s tem omogočili razvoj mladim košarkarjem."
Citat
 
 
-2 #18 maestro 18:01 11-02-2018
Citati Sati:
To je to. Hopsi so dvakrat deklasirali Šentjurčane, upam da se motim in da bo Rogaška v zadnjem krogu odigrala tako kot je treba. Glede na tekmo na Polzeli mi ni jasno, kako so lahko šentjurčani premagali Krko v gosteh, predvsem pa vseslovensko Petrol Olimpijo. Rezime, Šentjurju želim veliko uspeha v ligi za prvaka, kljub temu da je daleč najslabša ekipa v farsa ligi Nova KBM.

rogaški se oprosti na izrazu je.. kdo bo not. ima tri poškodovane, enega bolnega, tako da bo igrala brez pol ekipe. hopsi pa ste si sami krivi, saj vas ni rogaška premagala šestkrat zapored pred šentjurjem.
Citat
 
 
+1 #17 maestro 17:59 11-02-2018
Citati Ni panike:
Rogaška z 6 zdravimi igralci nima nobenih šans proti šentjurskim kamikazam :-*

novakovič jih pripelje samo pet, tko da nič skrbet šentjurčani
Citat
 
 
0 #16 mirko 15:37 11-02-2018
Basket - nimaš prav. Krka bi s porazom na Polzeli in na Primorskem na koncu imela osem zmag in bi v zelo možnem krogu s Polzelo in Šentjurjem imela samo eno zmago.

Zato so pa na Polzel igrali toliko bolje, ker je bilo nujno treba zmagati za rešiti lastno rit.
Citat
 
 
-6 #15 ... 15:23 11-02-2018
Res ne razumem kaj sedaj eni ****** čez Olimpijo. ***** vaši klubi igrajo 1 tekmo na teden Olimpija mora 3 tekme ritem 3 tekme v 4-ih dneh, ker se ti reveži niso sposobni njej prilagajat. ****** so kako jo želijo imeti od začetka v DP-ju itd,... pa kaj bi še radi? Pač igrali bodo kakor jim bo pasalo in z ekipo kot jim paše.

Reveži ste res. clap clap vi in vaše vaške finte.
Citat
 
 
+3 #14 Basket 14:17 11-02-2018
Mirko...Krka je pred tekmo z Šentjurjem vedela , da rabi le še eno zmago v zadnjih 4 tekmah za top 8...in da ima Laško doma..Krka , ki je igrala na Polzeli ne more zgubit proti Šentjurju doma..razen, če ne igra na polno..samo tako..ali ni bilo motiva..ali nekateri igralci pač niso odigrali kot znajo..ne pravim, da je bilo dogovorjeno, samo je pa res čudno izpadlo..kot Ilirija , ki je prav tako proti Šentjurju imela edini slab dan v celi ligi..o Olimpiji pa ne bom izgubljal besed..Hopsi so si tudi sami zakuhali to, dobljene tekme izgubili v končnici (5-6)..škoda..je pa lepo gledat to letošnjo ekipo..velik mladih slovencev+ dva tujca, ki sta res super odigrala ( Čup, Vasilič) ...bravo, Hopsi..
Citat
 
 
-8 #13 specialist 13:14 11-02-2018
res da rogaška odloča marsikaj v zadnjem krogu- roko na srce nočem gledat ne Šentjurja niti hopsov v ligi za prvaka, ampak bi raje gledal Laško! če pa že moramo izbirat med hopsi in sentjurjom pa naj gre Šentjur naprej da ponovimo finale ;)
Citat
 
 
+6 #12 Basket 13:08 11-02-2018
Res je...ta Šentjur premaga Šenčur, Ilirijo, Krko, Olimpijo...edino Šenčur mi ni bilo sumljivo..vse ostalo pa zelo...drugače pa zelo indijanska ekipa (Allen, Pešič,Popadič, Wilams, Rizman), Jereb, Jurček in Jordan pa dobri in slovenski igralci...zame prvenstvo ni regularno..kupiš igralce in tekme v zadnjem mesecu rednega dela in si lahko celo prvak..točke bi se morala prenašat..pa prvak druge lige avtomatsko v prvo in zadnji direkt izpadit..to bi bilo edino pošteno..ta kzs pa tone vse globje..sam da služijo s tehničnimi napakami..sramota..
Citat
 
 
0 #11 mirko 12:45 11-02-2018
Krka Šentjurju ni smela pustiti. Če bi izgubili s Hopsi, bi imeli samo osem zmag in bi ob zmagi Hopsov in Šentjurja v zadnjem krogu izpadli. Tako da Krko ne mešajte v tole.
Citat
 
 
-1 #10 Ni panike 12:27 11-02-2018
Rogaška je do zdaj v gostah zmagala samo obojne Ljubljančane, zdaj pa upate da bo s pol ekipe zmagala v Šentjurju? :P
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik