Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ihan korak bližje polfinalu, Ilirija še naprej brez zmage

V rekreativni košarkarski ligi K40 z vsakim naslednjim krogom postaja bolj jasno, katere štiri ekipe bodo boj za naslov prvaka nadaljevale v polfinalu.

 

(foto: Andras Oravecz)

V minulem tekmovalnem tednu smo spremljali dve tekmi v ligi za prvaka in eno v ligi za obstanek. V prvi ligi so se pomerili Ihan in Klub radovljiških študentov ter aktualni prvak Adecco Kranj in Ilirija, v drugi ligi pa sta se udarila Komenda Bobcats in Kavarna Zlato Polje.

Parket so dvignjenih glav zapustili Ihančani (61:58), Kranjčani (91:82) in Komendčani (109:65), ki so vpisali tudi najvišjo zmago.

Ihan se je s četrtim zaporednim uspehom po številu zmag izenačil z vodilno in prav tako še zmeraj neporaženo Cerknico, Adecco Kranj je na lestvici lige za prvaka zdaj tretji, Komenda Bobcats pa ostaja na vrhu lestvice lige za obstanek.

Liga K40 se bo nadaljevala jutri, ko se bosta v okviru 4. kroga lige za obstanek ob 17.30 uri pomerila Kavarna Zlato Polje in Sotočje, novo srečanje v 5. krogu lige za prvaka pa bo potekalo v petek, ko si bosta ob 19.50 uri nasproti stala Ilirija in Klub radovljiških študentov.

Liga K40:

4. krog lige za prvaka:

Torek, 6. februar:

IHAN - KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV 61:58 (17:9, 16:14, 14:19, 14:16)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

V tekmo četrtega kroga drugega dela so bolje vstopili domačini, ki so radovljiške študente v prvih desetih minutah zaustavili pod 10 točkami. Druga četrtna je bila nekoliko bolj izenačena, vendar gostje niso uspeli znižati zaostanka do polčasa.

To pa jim je uspelo v tretji četrtini, ki so jo dobili s 5 točkami naskoka, ter tako odšli v zadnjih deset minut z zgolj 5 točkami zaostanka. Zadnja četrtina je bila izredno izenačena in dramatična, Radovljičani pa so prišli najbližje na 3 točke zaostanka, kar je bila tudi končna razlika po štiridesetih minutah. Za domače je 16 točk dosegel Jure Prinčič, pri gostih pa se je s 17 točkami izkazal Tono Čošić.

Aljaž Belingar, Ihan:

"Tekmo smo začeli zelo dobro in si hitro priigrali dvomestno prednost. V drugem polčasu pa smo malo popustili in dovolili nasprotniku, da se je približal. V končnici smo ostali zbrani in tekmo varno pripeljali do nove zmage. Čestitam nasprotnikom za borbo do zadnje sekunde in svojim soigralcem za novo zmago."

Luka Dežman, Klub radovljiških študentov:

"Derbi dveh enakovrednih ekip je pripadel domačim, ki so bili taktično boljši, saj so priigrano prednost v prvi četrtini uspeli pripeljati do konca. Sami skozi celo tekmo nismo bili dovolj učinkoviti v napadu, na koncu pa nam je mogoče zmanjkalo tudi nekaj sreče. Čestitam nasprotni ekipi za zmago."


Sreda, 7. februar:

ADECCO KRANJ - ILIRIJA 91:82 (27:21, 23:20, 20:20, 21:21)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela izredno napadalno, domači so si priigrali že 10 točk naskoka, vendar so v zadnjih dveh napadih prve četrtine igralci Ilirije dosegli 4 točke in po koncu prve četrtine zaostajali za 6 točk. Druga četrtina je bila povsem v znamenju domačih, ki so si priigrali že 18 točk prednosti, vendar so se gostje ponovno vrnili v igro in zaostanek do konca prvega polčasa omilili na 9 točk.

V drugem polčasu so se varovanci Uroša Majcna nekajkrat približali ekipi Adecco, najbližje šest minut pred koncem, na vsega 4 točke. Branilci naslova so se v končnici zbrali in z dobrim izvajanjem prostih metov tekmo mirno pripeljali do konca. Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal Bojan Kondič z 28 točkami, pri gostih pa Mitja Smole z 23 točkami.

Bojan Kondič, Adecco Kranj:

"Po porazu s Cerknico smo po dolgem času ponovno zaigrali na domačem terenu in razlika je bila očitna. Igrali smo sproščeno, brez bremen in igra je stekla tako, kot smo si začrtali. Trener je odlično opravil svoje delo, nas lepo rotiral. Skoraj vsi smo bili na terenu, tako da je lahko vsak dal svoj maksimum ob ponujeni minutaži. Čakata nas še dve tekmi in upam, da bomo ponovno znali izkoristiti prednost domačega terena in da dodamo še dve zmagi v statistiko. Zahvalil bi se nasprotniku za borbenost in dobro tekmo."

Uroš Majcen, Ilirija:

"Tekmo smo začeli nekoliko zaspano, predvsem v obrambi, kar so nasprotniki s pridom izkoristili in si z visokim odstotkom meta z razdalje priigrali občutnejšo prednost. Proti koncu prvega polčasa smo uspeli strniti svoje vrste, ter zaigrati bolj agresivno v obrambi. Kranju smo se tako nekajkrat uspeli približati, vendar zaradi prevelikih nihanj v igri rezultata nismo uspeli preobrniti v svoj prid."


3. krog lige za obstanek:

Petek, 9. februar:

KOMENDA BOBCATS - KAVARNA ZLATO POLJE 109:65 (28:18, 31:10, 26:13, 24:24)

STATISTIKA 

POSNETEK TEKME

Prvih nekaj minut tekme je bilo izenačenih, nato pa so domači hitro prišli do prednosti 10 točk. Druga četrtina je bila usodna za goste, saj so jo izgubili za kar 21 točk, kar je pomenilo, da so igralci Komende ob polčasu vodili že za 31 točk.

Drugi polčas je bil zato zgolj formalnost, kar pa so dobro izkoristili gostje in v zadnji četrtini igrali izenačeno s favorizirano Komendo. Pri domačih se je izkazal kapetan Anže Štern z 29 točkami, pri gostih pa David Babič s 17 točkami.

Anže Štern, Komenda:

"V tekmo smo šli malo nezbrani, vendar nam je po nekaj minutah igra stekla. Nasprotniku čestitam za borbeno igro in napredek v igri od začetka sezone do danes."

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Čestitke ekipi Komenda za zasluženo zmago. Mi na žalost še vedno ne znamo vzpostaviti in držati svojega ritma igranja, da bi lahko vsaj parirali taki ekipi."

Share

Komentarji   

 
+3 #1 Božo 12:10 14-02-2018
To je ta prvoligaški podmladek Ilirije...dobr se dela z mladino
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik