Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

"Uspeh v Črni gori bi nam pomenil veliko"

Selektor slovenske moške članske reprezentance Radovan Trifunović je na novinarski konferenci predstavil cilje in razmišljanja pred začetkom drugega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019.


(foto: KZS/Aleš FEvžer)

Trifunović je pred dnevi objavil spisek štirinajstih košarkarjev, ki bodo nosili dres državne reprezentance na drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Poleg dvanajsterice, ki je slovenske barve zastopala v prvem oknu kvalifikacij - Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac, se bosta reprezentanci pridružila Edo Murić in Luka Vončina.

Slovenska reprezentanca, ki je zaenkrat pri izkupičku ene zmage in poraza, bo s pripravami na tretjo in četrto kvalifikacijsko tekmo začela naslednji ponedeljek, 22. februarja pa bo krenila na pot v Podgorico, kjer se bo dan kasneje pomerila z izbrano vrsto Črne gore.

Slovenci bodo drugi cikel kvalifikacij zaključili s tekmo proti reprezentanci Belorusije, s katero se bodo 26. februarja srečali v Minsku.

»Na drugi cikel kvalifikacij se pripravljamo že dlje časa. S celotnim strokovnim štabom se aktivno posvetujemo že dobrih štirinajst dni. Čaka nas zelo težka tekma v Črni gori. Vemo, da v Podgorici ni lahko igrati, prav tako je bilo na njihovih tekmah proti Španiji in Belorusiji mogoče opaziti, da igrajo izjemno moško, čvrsto košarko. Mi bomo dali vse od sebe in gremo na zmago. Uspeh v Črni gori nam bi pomenil veliko za nadaljnje tekmovanje, tudi v Belorusiji pa bomo šli na zmago,« je pred začetkom drugega cikla kvalifikacij povedal selektor Slovenije Radovan Trifunović.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik