Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ilirija do prve zmage v ligi za prvaka

V rekreativni košarkarski ligi K40 je do konca lige za obstanek in lige za prvaka ostalo le še skupno 11 tekem, zato je vse manj ugibanj o tem, katere štiri ekipe bodo napredovale v polfinale in kateri dve ekipi si bosta izborili obstanek.

(foto: Andras Oravecz)

V ligi za prvaka v tem trenutku najbolje kaže še neporaženim košarkarjem Cerknice in Ihana ter igralcem Adecca Kranj in Ilirije, v ligi za obstanek pa prvi dve mesti zasedata moštvi Komenda Bobcats in Sotočje.

V minulem tekmovalnem tednu je bila v obeh ligah odigrana le ena tekma. V 4. kolu lige za obstanek je Kavarna Zlato Polje z 72:57 premagala Sotočje, v 5. kolu lige za prvaka pa je Ilirija z 69:68 ugnala Kranjsko Goro.

Za Ljubljančane, ki jih vodi trener Nejc Višnikar, je bil to sploh prvi uspeh v ligi za prvaka, saj so predtem izgubili kar tri zaporedne tekme.

Liga K40 se bo nadaljevala čez točno teden dni, ko se bodo v sklopu 4. oziroma 5. kroga lige za prvaka pomerili Cerknica in Kranjska Gora (19.30) ter Adecco Kranj in Ihan (21:15), naslednje srečanje v ligi za obstanek pa bomo spremljali 2. marca, ko se bodo udarili Komenda Bobcatsi in Kingsi Ljubljana (19.30).

Liga K40:

4. krog lige za obstanek:

Sreda, 14. februar:

KAVARNA ZLATO POLJE - SOTOČJE 72:57 (22:12, 12:14, 16:14, 22:17)

STATISTIKA

Tekma se je začela po notah domačinov. Z dobrim napadom in agresivno obrambo so si že v uvodnih desetih minutah priigrali prednost 10 točk. V nadaljevanju sta obe ekipi prikazali izenačeno napadalno igro, ki pa je do polčasa kanček zadovoljstva prinesla igralcem Sotočja, saj so zaostanek do konca prvega polčasa znižali na 8 točk.

Drugi polčas je postregel z borbeno igro, kjer pa so 10 točk naskoka pred zadnjo četrtino nabrali igralci KZP. S serijo trojk in hitrimi napadi so si domačini tokrat priigrali še višjo prednost in za razliko od prejšnjih tekem brez večjega padca v igri prišli do zmage.

Najmlajša ekipa v ligi K40 se je tako veselila svoje premierne zmage. Pri Kavarni Zlato Polje se je s 30 točkami najbolj izkazal David Babič, pri Sotočju pa je z 12 točkami, 11 skoki in 7 podajami najbolj izstopal Robert Kneževič.

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Čestitke mojim igralcem za zelo zasluženo zmago. Odlično smo vstopili v tekmo in z agresivno obrambo prisilili nasprotno moštvo, da so izgubljali žogo, s tem pa dosegali lahke koše iz proti napadov. Svoj tempo smo prvič v sezoni držali vse od prve do zadnje minute. Upam, da bomo lahko tako predstavo prikazali tudi na zadnjih dveh tekmah. Čestitke fantom in zahvala gostujoči ekipi za korekten pristop."

Robert Kneževič, Sotočje:

"K tekmi smo pristopili nezbrani, na drugi strani pa je KZP začel zelo agresivno in borbeno. Pokazali so čisto drugi obraz ekipe, na kar pa nismo bili pripravljeni. KZP je od začetka držal in igral svoj tempo, mi pa svojega nikakor nismo mogli vzpostaviti. Največ težav smo imeli pri prenosu žoge na napadalno polovico."


5. krog lige za prvaka:

Petek, 16. februar:

ILIRIJA - KRANJSKA GORA 69:68 (16:9, 21:15, 23:23, 9:21)

STATISTIKA

Derbi tedna je upravičil svoje ime. Tekmo so odlično odprli domači, ki so si v prvem polčasu nabrali kar zajetno prednost 12 točk. Kljub prednosti pa je v drugem delu tretje in v začetku zadnje četrtine prišlo do preobrata. Gostje so topili zaostanek in se gostiteljem povsem približali.

Tokrat je več sreče in športnega znanja imela ekipa Ilirije, ki se je po treh zaporednih porazih razveselila novega para točk in se tako ponovno vmešala v boj za polfinale. Pri Iliriji je bil najbolj razpoložen Vitja Beltram z 20 točkami, pri Kranjski Gori pa Vid Krašovec z 21 točkami.

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Še ena dobra in zelo napeta tekma do konca. Pravzaprav bi si želel, da bi se vsaka odločala z zadnjo žogo. Z njimi mladi dobivajo potrebno samozavest in dodaten zagon. Čestitke gostom za čvrsto, a korektno igro."

Share

Komentarji   

 
+7 #2 Buki 01:47 22-02-2018
Boki, ti ne razumeš ..
Citat
 
 
-7 #1 Boki 20:38 21-02-2018
Viško dela čuda iz teh mladih perspektivnih igralcev. Drugo leto jih bo večina sigurn igrala v 1. Ligi
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik