Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Med tremi laškimi ekipami uspešni le Veterani Zlatoroga

Košarkarska rekreativna liga Zasavje je po štirinajstdnevnem premoru znova v akciji. V 16. tekmovalnem tednu smo spremljali tri zanimive obračune, na katerih je Laško predstavljalo prav toliko ekip.

(foto: Studio Arnola)

Na delu so bili Šajspoh Rangersi, Veterani Zlatoroga in Tiferji, zmago pa so vpisali le Veterani Zlatoroga.

Slednji so s 46:39 ugnali someščane Šajspoh Rangerse, Tiferji pa so z 58:64 klonili proti Oskarju Trbovlje. Na preostali tekmi je litijski Litus z 62:44 odpravil hrastniški ŠOHT.

Do konca rednega dela sezone so ostali le še trije tekmovalni tedni. Ta četrtek bomo spremljali boje med hrastniškimi Barbari in Bermudskimi Čuki iz Zagorja (ob 19.00), Veterani Zlatoroga in trboveljskimi Knapi (20.00) ter zagorjanski Mair Team in litijskimi Črički.

Vljudno vabljeni na tribune Osnovne šole Trbovlje!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 16. teden rednega dela:

Četrtek, 15. februar:

ŠD LITUS - ŠOHT 62:44

Litus: Repina 19, Kolenc in Zupan 15, Cirar 6, Muzga 3, Pestotnik 2.

Šoht: Golob 18, Lapornik 15, Gole 9, Skaza 2.

Prva tekma 16 tekmovalnega tedna je bila pričakovano zelo dobra. ŠOHT namreč na vsak način potrebuje točke, če hoče priti v končnico. Tekmo so vzeli zelo resno, kar se je na igrišču videlo z dobro obrambo in zelo dobrim prvim polčasom. Ampak kljub temu so morali vseeno priznati premoč zelo organizirani ekipi iz Litije. Z ekipno igro in suverenim drugim polčasom so Litijani tekmo dobili z 18 točkami razlike.


ŠAJSPOH RANGERSI - ZLATOROG VETERANI 39:46

Šajspoh Rangers: Čop 12, Fantinato 9, Pristotnik 8, Požin 5, Remškar 3, Požin 2.

Veterani Zlatoroga: Cizej in Blagotinšek 15, Seme 9, Blatnik 4, Uršič 3.

Druga tekma večera se je izkazala za najbolj zanimivo tekmo. Namreč gledali smo trd boj pod obema košema. V prvi četrtini so svoje izkušnje izkoristili Zlatorogi, ki so z uspešnimi meti z razdalje prišli do naskoka 7 točk. V drugi četrtini so stopnjevali tempo in do polčasa podvojili prednost. Drugi polčas pa obratna slika, ekipa Šajspoha je prišla nazaj in ob koncu tekme zaostajala le še za 3 točke. Toda sreča je bila na strani Veteranov Zlatoroga, ki so vknjižili svojo tretjo zmago.


OSKAR TRBOVLJE - TIFERJI 64:58

Oskar Trbovlje: Hribšek 17, Božjak 16, Perko 10, Grešak 8, Guzej 6, Vran 5, Tominšek 2.

Tiferji: Zdolšek 14, Teržan in Pipan 11, Požun 10, Vrščaj 9, Kaluder 3.

V zadnji tekmi večera smo videli zanimiv obračun. Prvi polčas je pripadel domačinom, ki so navduševali s hitrimi protinapadi in agresivno obrambo ter na polčas so odšli z 11 točkami prednosti. V drugem delu so pa z nekaj uspešnimi meti z razdalje Tiferji naredili delni izid 10:2 in se ob koncu tretje četrtine približali na zgolj 6 točk zaostanka. Oskarjevci so se v zadnji četrtini zbrali, zadeli nekaj ključnih metov in tekmo mirno pripeljali do konca.

Share

Komentarji   

 
+6 #1 Lascani 20:55 22-02-2018
Mislim, da bomo te Lascane kmalu gledali v ekipi KK Zlatorog ce bo slo tako naprej. 2-3 liga :cry:
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik