Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci nad Črnogorce

Slovenska moška članska reprezentanca bo nocoj nastopila na svoji tretji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019. Njena nasprotnica bo izbrana vrsta Črne gore, s katero se bo ob 20. uri pomerila v Podgorici.

(foto: FIBA)

Slovenci so kvalifikacije začeli z zmago nad Belorusijo (87:74) in porazom proti Španiji (92:84), po tekmi s Črno goro pa jih v drugem ciklu kvalifikacij čaka še gostujoče srečanje proti Belorusiji.

Selektor Radovan Trifunović je s štirinajsterico igralcev v Ljubljani opravil pet treningov, ekipa pa je na gostovanje odšla dobro razpoložena.

Na prvih dveh tekmah za Slovenijo največ točk (39) prispeval Vlatko Čančar (povprečno 19,5), najkoristnejši igralec pa je bil kapetan Gašper Vidmar, ki na srečanje dosega 17,5 točke, 8 skokov, 2,5 podaje in 1,5 blokade.

Seznam igralcev Slovenije:

Jaka Blažič (MoraBanc Andorra), Vlatko Čančar (Mega Bemax), Žiga Dimec (Krka), Gregor Hrovat (Petrol Olimpija), Miha Lapornik (UBT Cluj), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Edo Murić (Zielona Gora), Klemen Prepelič (Paris Levallois), Matic Rebec (Sixt Primorska), Luka Rupnik (Montakit Fuenlabrada), Žan Mark Šiško (Ilirija), Gašper Vidmar (Banvit), Luka Vončina (Ilirija) in Saša Zagorac (brez kluba).

Pri Črnogorcih je na uvodnih dveh kvalifikacijskih tekmah priložnost za igro dobilo le sedem košarkarjev, najkoristnejša igralca pa sta bila organizator igre Nikola Ivanović (10,5 točke, 5,5 podaje ter 3 skoke in ukr. žoge) in krilni center Nemanja Radović (13,5 točke, 6,5 skoka in 1,5 ukr. žoge).

Reprezentanca Črne gore se je pred drugim ciklom okrepila z ameriškim organizatorjem igre Derekom Needhamom, ki v tej sezoni nosi dres črnogorskega Mornarja.

»Na tekmo s Črno goro smo dobro pripravljeni. Fantje so na treningih delali dobro. Naša želja je, da pridemo do zmage, se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. Zavedamo se, da nas v Podgorici čaka polna dvorana. Nobena tekma na njihovih tleh ni lahka. Strokovni štab in košarkarji bomo dali vse od sebe, da bomo prišli do zmage. Upam, da bo v Črno goro pripotovalo tudi nekaj slovenskih navijačev,« je pred nocojšnjim obračunom povedal selektor Slovenije Radovan Trifunović.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik