Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Bodo na sedmi medsebojni tekmi prevladali pokalni prvaki ali zmagovalci 2. lige ABA?

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v košarki se bo danes tekmovalo tudi v ligi za prvaka, kjer se bodo nocoj odigrale prve tri tekme 8. kola.


(foto: ABA/Ivica Veselinov)

V Kopru se bosta ob 19. uri srečala Sixt Primorska in Krka, v Šentjurju in Šenčurju pa se bodo ob isti uri pomerili Šentjur in Helios Suns ter Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška.

Derbi kola predstavlja obračun med Koprčani in Novomeščani, ki so se v letošnji sezoni med seboj pomerili že kar šestkrat.

V državnem prvenstvu so bili uspešnejši Primorci, ki so dobili dve od treh tekem, v drugi diviziji regionalne lige ABA pa Dolenjci, ki so slavili na dveh od treh srečanj. Ker se niti en od omenjenih obračunov ni končal z višjo razliko od 14 točk, se lahko tudi tokrat nadejamo razburljive tekme.

Sedem krogov pred koncem lige za prvaka se na mestih, ki vodijo v polfinale državnega prvenstva, nahajajo Krka (6 zmag in 1 poraz), Petrol Olimpija (5-2), Sixt Primorska (5-2) in Helios Sunsi (3-4).

Liga Nova KBM za prvaka, 8. kolo:

Sobota, 14. april:

SIXT PRIMORSKA - KRKA (19.00)

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Pred nami je obračun državnega prvenstva z novomeško Krko. Zagotovo bomo v tekmo vstopili zelo motivirani, sploh po porazu v finalu finalnega turnirja Druge divizije regionalne lige v Čačku, a gre za dve popolnoma različni tekmovanji. Novomeščane cenimo, so odlično vodena ekipa. Napravili bomo vse, da popravimo napake iz zadnjega medsebojnega obračuna, in da zabeležimo novo domačo zmago. Hkrati si želimo, da bodo tribune Arene Bonifika znova polne, zato na tekmo vabimo vse navijače, saj bomo potrebovali spodbudo in vsako pomoč, ki jo lahko dobimo, saj nas zagotovo čaka zahteven obračun."

Simon Petrov, trener Krke:

"To je že naša sedma tekma v tej sezoni s Primorsko. V Kopru še nismo zmagali, smo pa pred desetimi dnevi v Čačku dobili najpomembnejšo tekmo za zmago v 2. regionalni ligi. Primorci se bodo zagotovo za to želeli oddolžiti, tako da pričakujem veliko motiviranost z njihove strani. A tudi z naše strani motiva ne bo manjkalo. Želimo nadaljevati niz dobrih predstav, za to pa bomo morali garati v obrambi in preprečiti mete nasprotnika z razdalje. Če bo obramba prava, nam bo lažje tudi v napadu."


ŠENTJUR - HELIOS SUNS (19.00)

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Čaka nas obračun s Heliosom, ki ima dobro mešanico mladih, talentiranih igralcev in izkušenih košarkarjev. Pričakujemo še eno izenačeno in zanimivo tekmo. Upam, da nam bo sreča tokrat na naši strani. Če želimo priti do zmage, bomo morali v končnici odigrati bolj zbrano in pametno."

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Šentjur je, kljub trenutnemu položaju na lestvici, v vseh tekmah zelo blizu zmage. Še posebej neugodni so na domačem parketu, kar sta v Ligi za prvaka okusili tudi vodilni ekipi Krke in Olimpije. Mi smo po polovici tekem v drugem delu prvenstva na željenem četrtem mestu, ki ga ne mislimo kar tako predati z rok. Tudi zato bi radi v Šentjurju nadaljevali z dobrimi igrami in prišli do novih dveh točk."


ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA - ROGAŠKA (19.00)

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čeprav se ekipi dokaj dobro poznata, je vsaka tekma zgodba zase. Ne glede na to, da Rogaška najverjetneje ne bo nastopila v polni zasedbi, pričakujemo, da bodo gostje še bolj nevarni, saj lahko odsotnost nosilcev igre povzroči večjo pripravljenost in sproščenost ostalih košarkarjev. Želim si, da ostanemo v dobrem ritmu in smo deležni enake podpore kot na predhodni tekmi."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Ekipa Šenčurja se je po številnih težava sestavila, kar je dokazala tudi v prejšnjem kolu, ko je premagala Olimpijo. Mi se še vedno ubadamo s številnimi problemi, zato tekme ne bomo odigrali kompletni. Vseeno bomo dali vse od sebe, da presenetimo Šenčur in domov odnesemo dve točki."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik