Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Šampionski pokal ostal v Kopru, bron v Slovensko Bistrico

V primorski prestolnici se je danes končal štiridnevni zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarje do 17 let, z naslovom državnega prvaka pa se je okitila ekipa Koša Primorske.


(foto: Sixt Primorska)

Gostitelji finalnega turnirja so v finalu s 83:76 ugnali ECE Triglav in po daljnem letu 2009 znova posegli po naslovu kadetskega državnega prvaka.

Koprčani so na tekmi vodili od prve do zadnje minute, do prve dvomestne prednosti pa so prišli že na uvodu, ko so v areni Bonifika nanizali prvih 11 točk. Kranjčani so prvi točki dosegli šele po treh minutah in pol, prvo četrtino pa izgubili s 16:27.

Gostje so z učinkovito igro nadaljevali v drugi četrtini in pred koncem prvega polčasa zaostanek znižali na 5 točk (42:37), od tretje četrtine naprej pa se je nato zopet igralo po notah izbrancev Mira Alilovića, ki so v drugem polčasu dodali še kar 51 točk, prejeli pa samo še 36 točk.

Z 31 točkami, 8 skoki, 3 podajami in 1 pridobljeno žogo je bil najkoristnejši igralec finala Gregor Glas, ki je bil po zadnjem sodnikovem žvižgu izbran tudi za najkoristnejšega igralca in najboljšega strelca (skupno 66 točk) celotnega turnirja.

Poleg njega so se v najboljšo peterko zaključnega turnirja uvrstili še Rok Nemanič (Koš Primorska), Andrej Stavrov (ECE Triglav), Bine Prepelič (Sani Bistrica) in Maj Dušanič (Slovan).

Pred finalom se je odigrala tudi tekma za končno tretje mesto, ki so ga po bolj zbrani igri v zadnji četrtini in posledični zmagi nad Slovanom (86:77) osvojili košarkarji moštva Sani Bistrica.

Zaključni turnir državnega prvenstva za kadete:

Nedelja, 15. april:

Tekma za 3. mesto:

SANI BISTRICA - SLOVAN 86:77 (14:20, 21:21, 28:14, 23:22)

Prepelič 22, Sagadin 21, Babšek Vrečko 14; Dušanič 23, Kerič 17, Kalan 13.

STATISTIKA

Finale:

KOŠ PRIMORSKA - ECE TRIGLAV 83:76 (27:16, 15:21, 22:14, 19:25)

Glas 31, Nemanič 21, Hrovat 10; Stavrov in Praljak 17, Copot 13, Smrekar in Goltnik 12.

STATISTIKA

Miro Alilović, trener Koša Primorske:

"Iz srca čestitam fantom za ta neverjeten uspeh. Pot do naslova državnega prvaka nikoli ni lahka. Tudi tokrat ni bila. Vsi vemo, koliko odrekanj in garanja je za njimi, prav tako so morali poleti na pripravljalnem taboru v Tolminu spoznati mene in moj način dela. Naslov državnega prvaka je zato nagrada za celoletno delo. Fantje so resnično garali, iz dneva v dan. Najbolj zadovoljen sem, ko vidim, kako so v tem času napredovali, ostalo, kot je na primer veselje ob osvojitvi naslova, pride kasneje. V primerjavi s finalnim turnirjem v kategoriji fantov do 19 let, se je videl napredek. Tako po košarkarski kot tudi po življenjski plati. Zahvaljujem se predsedniku ŠD Koš Primorska, Matjažu Hrabarju, vsem ljudem, ki pomagajo v našem klubu, tudi sodelavcem iz KK Sixt Primorska, in seveda vsem staršem in navijačem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji finalnega turnirja, ki je bil resnično na vrhunski ravni. Razmišljali nismo popolnoma o ničemer, razen o košarki in pripravi na tekme. Sezone je konec, pred nami je kratek počitek. Napravili bomo vse, znova trdo garali in izkoristili poletje, da čim bolj napredujemo in se ustrezno pripravimo na novo sezono."


Sorodni prispevki:

V finalu Primorci in Gorenjci

Share

Komentarji   

 
+6 #28 456 13:50 17-04-2018
123,strinjam se s tabo,predvsem to velja za Karana,Krmaca,Maleč karja in delno tudi Nemaniča.
Drugače pa,tako kot je bilo napisano na majicah - Simply the best! :lol:
Citat
 
 
+12 #27 123 19:24 16-04-2018
Malo vec pozitive in vec svobode v igri ,pri nekaterih igralcih bi sigurno drugace delovali na terenu. Ni vse tako kot izgleda
Citat
 
 
+2 #26 Triglav 19:21 16-04-2018
Ne da niso napredovali ampak manj kot bi bilo potrebno. Maravic je boljsi trener od Alilovica za mlajse selekcije. Morda ima Alilovic vec takticnega znanja in izkusenj ampak po mojem mnenju taktika in razlicne akcije niso tako pomembne za razvoj mladih igralcev. Najprej moras obvladati kosarko in se predvsem zabavati v njej in se na trenutke tudi "zajebavati" na igriscu,ne pa igrati po šabloni. Tako kot Doncic.
Citat
 
 
+1 #25 realist 17:52 16-04-2018
Citati *--*:
Citati Tardi:
Je dokazal letos v Pingvinih, pravi mojster resCitati Triglav:
Res je Maravic je dober trener. Čeprav sem nekoliko razočaran nad bivšimi igralci Šentvida, predvsem Hrovatom , Mrgoletom in Karanom. Pred 2 letoma ko so osvojili naslov so obetali precej več in so bili res dominantni. Ko so razbili prav vse na poti do naslova, tudi Radovicev Helios. Danes opažam, da se razen Nemaniča ostali trije niso razvili kot bi bilo treba. Hrovat precej zaostaja v pregledu igre na playu, ne vidi extra pasa, meta iz razdalje nima nobenega. Pred dvema tednoma je sam zasral končnico prav v mladinski tekmi proti Triglavu za tretje mesto.. Mrgole je žal prezgodaj nehal rasti in je zdaj majhen in prepočasen za nek nivo prve lige, Karan tudi ni presežka. Pred dvema letoma je uničil Samarja ena na ena to mi bo ostalo v spominu še danes. Danes je Samar Real. Nemanič pa je izjemen obrambni igralec in zelo dober napadalec. Ne rečem so dobri, a kdor spremlja bolj podrobno to generacijo ve, da so bili pred dvema letoma mnogooo boljši od Glasa, Stavrova, Prepeliča, Dušaniča itd... Te igralci so v teh dveh letih naredili precej večji napredek kot omenjeni igralci. Bomo pa videli kaj bo prihodnost prinesla.

Saj fantje niso nazadovali, le ostali so na približno enakem nivoju. Pred dvema letoma so dominirali, ker so se telesno prej razvili, sedaj jih je pa marsikdo že prehitel.

skratka - iz povedanega lahko razumemo samo eno - pod novim vodstvom fantje ne napredujejo...razen Glasa!?
Citat
 
 
+9 #24 Gso 17:17 16-04-2018
Problem je drugje ne to da so se prej razvili. Eni igralci so se zdaj manj razviti pa so kar precej napredovali...
Citat
 
 
+10 #23 Pero 16:57 16-04-2018
Kaj pa se dogaja z Olimpijo, da je tako potonila?
Enako tudi v mladinski konkurenci!
Slabo, slabo, ...
Citat
 
 
+12 #22 basket 14:12 16-04-2018
ja in ti fantje pri Koš Primorski lahko že igrajo za člane ?
Kakšen oziroma max 4-je s celotnega F4, lahko igrajo 2 ligo, pa še to za ekipo na repu lestvice.

vsekakor si želim da vsaj kakšnemu uspe, samo malo realnosti pa vseeno ne škodi.

Mladi morajo dobiti šanso, a samo če si jo zaslužijo na treningu! Vse ostalo je pesek v oči, šport pač ni balet ...
Citat
 
 
+37 #21 U17 13:17 16-04-2018
Čestitke vsem udeležencem zaključnega turnirja. Povsem pričakovan in zaslužen vrstni red prvih štirih ekip.
1. KOŠ Koper
Najbolj kompaktna in uigrana ekipa, z velikim številom enakovrednih igralcev in Glasom. Možna rotacija vseh 12-ih igralcev. Igrajo zelo agresivno obrambo, mogoče celo malo čez rob, dober napad.
2. ECE Triglav
Najkakovostnejša prva petorka (6 igralcev). Ostali igralci nekoliko manj kakovostni, zato težave z rotacijo in posledično utrujenostjo nosilcev.
3. SANI Bistrica
Zelo uigrana ekipa z velikim številom enakovrednih igralcev. Razvijejo dopadljivo igro. Ekipa, ki je preko prvenstva najbolj napredovala. Zaključni turnir odigrala za odtenek slabše.
4. SLOVAN
Večina igre sloni na treh igralcih. Igrajo fizično močno, celo malo na silo. V igri manjka malo ideje in mehkobe, verjetno posledica premajhnega števila enakovrednih igralcev in posledično problemi z rotacijo.

Še enkrat čestitke, vse dobitnikom medalj in ostalim, v zadnjih letih eden najbolj izenačenih in kakovostnih zaključnih turnirjev
Citat
 
 
-8 #20 brca 13:13 16-04-2018
Čestitke Primorski in ostalim. Vendar če bi Triglav imel fanta podobnega Roka Nemaniča ter Boštjana Kozina nebi jim prišli do živega.Kajti ta dva znata odigrati obrambo vrhunsko in Delata prostor ostalim. Lp.
Citat
 
 
+1 #19 Basket 10:39 16-04-2018
Ja, sedaj je pa Sixt kriv ker ima previsoke ambicije :lol:
Verjetno bi bilo bolje za mlade da so ambicije kluba obstanek v 1 ligi, igranje clanov za 500 euro...

Btw Sixt ima v Ligi najmanj tujcev.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik