Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Adriatica: Zdesetkano Celje ni bilo kos Partizanu; Grgič čestital nasprotniku za dobro igro

Včeraj je bila na sporedu tekma 5. kola Lige Adriatice. V Celju so se domačinke udarile s Partizanom.

Celjanke so znova nastopile v nepopolni zasedbi, saj sta manjkali Marica Gajić in Živa Macura.


Torek, 9.10.2012

Athlete Celje – Partizan Galenika 52:97 (17:27, 7:27, 12:29, 16:14)

Orozović 19, Gabrovšek 9; Dabović 18, Radočaj 16.

Gostujoče košarkarice so temelje zmage postavile že v prvem polčasu, ki so ga dobile z izidom 54:24. Slednje so imele zelo soliden met za 2 točki (28/54 – 52%), zadele pa so tudi 9 trojk iz 15 poskusov. Štajerke so bile slabše v vseh elementih igre. Pri varovankah Damirja Grgića je znova izstopala Sanja Orozović, ki je v 30 minutah dosegla 19 točk. V nedeljo čaka slovensko ekipo nova preizkušnja, in sicer odhajajo na Madžarsko, kjer se bodo udarile s Pecsom.

Trener Celja Damir Grgič je izjavil naslednje: "Čestitke Partizanu za zmago in zelo dobro igro. V tekmo smo šli s preveč strahospoštovanja, bili smo tudi izjemno neučinkoviti. Gre za proces, ki ga moramo dati skozi, saj v športu bližnjice ne obstajajo." 

Trenerka Partizana Marina Maljković po tekmi: "V dvoboju s Celjem smo popravile nekaj stvari, s katerim smo bile nezadovoljne na prejšnjih dveh tekmah. To srečanje je imelo energijo, ki jo jaz kot trenerka želim. Tekmo smo kontrolirale skozi vseh 40 minut. To pot smo držale visok tempo igre in končni izid kaže našo odločnost. Moram pohvaliti ekipo Celja in njihovo delo z mladimi igralkami."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik