Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Igor Tratnik vesel, da bo lahko združil študij in košarko; za vzdušje v ekipi skrbi Lobe

Igor Tratnik je zadnjih 5 sezon preživel v tujini, letos pa bo znova oblekel dres matičnega kluba Grosuplja. V intervjuju za spletno stran KK Grosuplje, tudi o pričakovanjih in ciljih v letošnji sezoni.

(foto: www.kklub-grosuplje.si)

 

Zakaj si se odločil za prihod nazaj v Slovenijo in v svoj matični klub?

"Po prihodu iz Islandije me je poklical trener Tone Krump in me povabil, da se pridružim članski ekipi na treningih. Ker je bil zadovoljen s prikazanim, smo se kmalu začeli dogovarjati o sodelovanju. Odložitev za sodelovanje z Grosupljem ni bila težka, saj lahko tukaj lažje uskladim igranje košarke in izobraževanje na fakulteti."

Kako ocenjuješ dosedanje delo v pripravljalnem obdobju?

"Pripravljalno obdobje je bilo izredno naporno. Odigrali smo veliko število tekem, kjer smo lahko odpravili svoje pomanjkljivosti. Trenerski štab je svoje delo opravili odlično, tako fizično kot tudi taktično pa smo igro dvignili za nekaj nivojev. Priznati moram, da je bilo to eno napornejših pripravljalnih obdobij v mojem dosedanji karieri."

Kakšni so cilji ekipe in kakšni so tvoji osebni cilji v letošnji sezoni?

"O ciljih ekipe je zaenkrat še težko govoriti, vsekakor pa vsi v klubu potihoma ciljamo na ligo za prvaka, čeprav vemo, da imamo letos vlogo novinca v Ligi Telemach. V košarki težko govorimo o individualnih ciljih, treba se je podrediti ekipi, saj je le tako mogoče priti do želenega uspeha. Vsekakor upam, da bom v najboljši luči zastopal barve našega kluba."

Kdo skrbi za vzdušje v ekipi?

"Vzdušje v ekipi je vsekakor odlično. Česa takega že dolgo nisem doživel, kemija v moštvu je res vrhunska. Tudi naši tujci so se odlično vklopili v ekipo, kar včasih predstavlja težavo v nekaterih ekipah. Če bi moral izpostaviti glavnega šaljivca, je to vsekakor naš kapetan Blaž Lobe. Njegovim šalam kar ni konca in konca in res je neverjetno od kje črpa to energijo."

Ali je po tvojem mnenju igranje v domačem klubu privilegij ali breme?

"Po letih tujine je igranje doma res prijetna osvežitev. Vsekakor velik privilegij, saj imam priložnost združiti študij in igranje košarke, pa tudi igranje pred domačimi ljudmi je vsekakor nekaj posebnega!"

Avtor intervjuja: KK Grosuplje

Share

Dodaj komentar

Iskalnik