Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Tihomir Tabak upa, da bodo na gostovanju v Litiji izkoristili prednost na poziciji 1 in 5; igra Spešiča ga ne preseneča

Terme Olimia Podčetrtek

Pogovarjali smo se s trenerjem Term Olimia Tihomirjem Tabakom, ki se je dotaknil sobotne tekme. V pogovoru za slovensko košarko tudi o pričakovanjih pred gostovanjem v Litiji. 

 

 

Ste kaj razočarani zaradi sobotnega poraza proti Radenski?

"Malo razočaranja je seveda prisotno, ker izgubiti prvo tekmo na domačem parketu ni prijetno. Sezona je dolga in tudi porazi so sestavni del športa. Zasluženo smo izgubili proti nasprotniku, ki je odigral odlično srečanje."

Ali vas presenečena odlična igra Igorja Spešiča, ki je dosegel 28 točk proti svoji bivši ekipi Radenski?

"Nisem presenečen nad njegovo igro. Igorja poznam zelo dobro in vem česa je zmožen. Zagotovo ni lahko doseči 28 točk, a tu nekje naj bi se gibala njegova igra. To je nekje to kar se od njega pričakuje. Morda si želim, da še malce izboljša skok."

Verjetno Spešič predstavlja glavnega nosilca in bo nosil glavno breme v ekipi?

"Jaz ne rad delim igralce na glavne in pomožne. Vsi igralci so mi zelo pomembni. Po vsej verjetnosti se bo tudi njemu zgodila kakšna tekma, na kateri bo imel slabše številke. Pomembno je, da ekipa zmaguje, kajti če en 1 ali 2 igralca vlečeta celotno moštvo in imata dobro statistiko, to nič ne prinese. Glavni igralec je definicija, ki jo nimam najbolj rad. Zavedam se, da imam v kadru tudi nekaj drugih igralcev, ki so sposobni igrati zelo dobro. Od nekaterih pričakujem večji doprinos. Stvari se bodo zagotovo spreminjale od tekme do tekme."

Kakšno tekmo pričakujete v Litiji?

"Glede na to kar kaže cela liga, so vse ekipe okrepljene. Cela liga bo izenačena. Pričakujem zelo izenačeno tekmo. Litijani so v primerjavi s prejšnjo sezono močno okrepljeni, imajo posrečeno kombinacijo izkušenj in mladosti, ter ekipa je dobro vodena. V Litiji zagotovo nobenemu ne bo lepo. Mi bomo naredili vse, da presenetimo nasprotnika."

Kje mislite, da so prednosti vaše ekipe pred litijsko zasedbo?

"Naše prednosti so na poziciji organizatorja igre in centra. Tukaj pričakujem nekaj prednosti, če se bo to pokazalo tudi na tekmi, pa bomo še videli."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik