Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Davor Barovič o uspešni sezoni, želi igrati v 1. italijanski ligi

Davor BarovičDavor Barovič se je v zadnji sezoni žogal v Italiji, kjer se je kalil pri San Severu. V pogovoru za slovensko košarko je med drugim povedal, kaj mu je prineslo igranje v tej državi.

Barovič (z žogo) je v povprečju beležil po 14 točk in prav toliko skokov na tekmo. (foto: Lucia Melcarne)

 

23-letni center je svoje prve košarkarske naredil v Črni Gori, nato je sledila selitev v Italijo in Španijo. Pred letošnjo sezono je 3 leta igral za slovenskega drugoligaša AKK Branik, ki bo v prihodnji sezoni nastopal v 3. SKL.

Kako ste zadovoljni z nastopi vaše ekipe v sezoni 2012/13?

"Na začetku sem bil pesimist, saj je bila ekipa premlada, da bi se lahko zoperstavila v tej kategoriji, ampak mesec po začetku sezone je vodstvo pripeljalo igralce na pozicijah, na katerih smo imeli največ lukenj.  Novinci so hitro prinesli rezultate, katere smo si vsi želeli. Dosegli smo kar 19 zaporednih zmag, vključno s »playoff-om«. Izpolnili smo naš cilj, saj bomo v prihodnji sezoni igrali v višji ligi. Zelo sem zadovoljen z igrami celotne ekipe."

Kako komentirate vaše predstave v dresu italijanskega moštva?

"Lahko povem, da sem zelo zadovoljen s svojimi predstavami. Za mano je uspešna sezona, ki sem jo kronal z uvrstitvijo v višjo ligo."

Kako komentirate skromno sezono vašega bivšega kluba Branika, ki je v 2. SKL zasedel rep razpredelnice?

"Zelo mi je žal zaradi fantov in vodstva kluba, ker so letošnjo sezono končali brez ene same zmage. Imeli so kar nekaj priložnosti za zmago, ampak jim je manjkala športna sreča. Bili so tudi oslabljeni, saj so večji del prvenstva igrali brez glavnega igralca Miće Gavrića, ki je manjkal zaradi poškodbe kolena."

Kaj vam je dala Italija? Kakšne izkušnje ste pridobili na Apeninskem polotoku?

"V Italiji sem spoznal veliko novih prijateljev ter pridobil veliko košarkarskih in življenjskih izkušenj. Menim, da sem kot igralec naredil korak naprej v svoji karieri, saj sem igral proti močnejšim igralcem. V tej državi sem zrasel kot igralec."

Kakšne so vaše ambicije in cilji za naprej?

"Ambicije in cilji so vedno enaki - to je da zaigram v kakšnem italijanskem prvoligašu in da dokončam študij."

Ostajate v Italiji ali se vračate v Slovenijo?

"Zelo rad bi ostal v Italiji, kjer bi igral za enak klub, v katerem je bilo vse urejeno. Do sedaj se s klubskim vodstvom še nismo pogovarjali glede naslednjega leta."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik