Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Matic Rebec prvič v letošnji sezoni izbran za najkoristnejšega igralca

Organizator igre novomeške Krke Matic Rebec je na tekmi 2. kola lige za prvaka proti Hopsom s Polzele dosegel 16 točk, 8 podaj, 6 skokov in 2 pridobljeni žogi (indeks 23) ter s tem dosežkom prvič v letošnji sezoni državnega prvenstva postal najkoristnejši igralec posameznega kroga.

Primorska v ligi za obstanek ne popušča

V moškem državnem prvenstvu se je sinoči končalo drugo kolo lige za obstanek. Na preostalem srečanju kola sta se v Kopru pomerila Sixt Primorska in Terme Olimia Podčetrtek, novo zmago pa so vknjižili gostitelji (78:72).

Gorenjski derbi Šenčurju, Tajfun suvereno čez Portorož

V ligi Nova KBM se je včeraj nadaljevala tudi liga za obstanek. Šenčur Gorenjska gradbena družba in Tajfun tokrat nista imela preveliko dela. Šenčurjani so LTH Castings v Škofji Loki odpravili z razliko 30 točk, Šentjurčani pa so v gosteh pri Portorožu zmagali še za pet točk več. Danes bo na sporedu še obračun med Sixt Primorsko in Termami Olimia Podčetrtkom.

V najboljši peterki le igralci Olimpije in Krke

Najkoristnejši igralec 1. kola lige Nova KBM za prvaka je postal košarkar Uniona Olimpije Devin Oliver, ki je na tekmi proti Hopsom s Polzele dosegel 12 točk, 8 skokov, 4 pridobljene žoge, 3 podaje in 1 blokado - valorizacija 21.

VIDEO: Dragiša Drobnjak v zadnji sekundi končal zmagoviti niz Uniona Olimpije

V moškem državnem prvenstvu se je v soboto odigralo razburljivo drugo kolo lige za prvaka. Za presenečenje je poskrbela Rogaška, ki je v zadnji sekundi ugnala favorizirano Union Olimpijo, zmago pa sta vknjižili še ekipi Krke in Zlatoroga, ki sta bili boljši od Hopsov oziroma Helios Sunsov.

V ligi za obstanek favoriti niso klecnili

Sinoči se je v ligi Nova KBM začela tudi liga za obstanek, v kateri so se v lov na prva tri mesta, ki prinašajo obstanek, zapodili košarkarji Tajfuna, Term Olimia Podčetrtka, LTH Castingsa, Sixt Primorske, Šenčurja Gorenjske gradbene družbe in Portoroža.

Več člankov...

Iskalnik