Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V ligi WABA uspešna oba slovenska predstavnika

Košarkarice mednarodne lige WABA so sinoči pripeljale do konca 6. kolo drugega dela tekmovanja. V njem sta novo zmago vknjižila oba slovenska predstavnika. Triglav je v sredo doma premagal Crveno zvezdo (68:58), Athlete Celje pa je v četrtek slavilo na gostovanju pri Play Offu (82:88).

Najboljše košarkarice rednega dela 1. SKL

Po končanem rednem delu ženskega državnega prvenstva smo pripravili pregled najboljših košarkaric prvega dela sezone. Najkoristnejša igralka rednega dela je postala Shante Evans. Američanka v dresu Athlete Celja je v povprečju zbrala 16,8 točke, 9,5 skoka, 2,4 pridobljene žoge in 1,9 podaje na tekmo. Njen povprečni indeks je znašal 23,4.

Celje vabi na Pokal članic in mlajših pionirk

Po pokalu Spar za člane in mlajše pionirje se bosta čez vikend v športni dvorani Gimnazije Celje - Center odvila še zaključna turnirja Pokala članic in mlajših pionirk.

MVP 18. kola 1. SKL za ženske: Zala Belak

V zadnjem kolu prvega dela sezone ženskega državnega prvenstva je najkoristnejša igralka 18. kola postala košarkarica Janine Zala Belak. 18-letna branilka je v gosteh pri Mariboru v statistiko vpisala 20 točk, 7 skokov, 5 pridobljenih žog in 2 podaji ter tekmo končala s statističnim indeksom 26.

Znanih vseh šest udeležencev lige za prvaka

Redni del državnega prvenstva za članske košarkarice je končan. Na zadnjih treh tekmah 18. kola so zmago vknjižili Ilirija, Grosuplje in Janina, ki si je s šestim parom točk zagotovila zadnje prosto mesto v šestčlanski ligi za prvaka.

V ligo za prvaka tudi Konjice

V zaostali tekmi 15. kola ženskega državnega prvenstva med Konjicami in Janino so si nov par točk pripisale Konjičanke in si tako s sedmo zmago v sezoni priigrale vstopnico za ligo za prvaka. Preostali dvoboji kola so bili odigrani v začetku meseca.

Več člankov...

Iskalnik