Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celjanke najboljše pod srednješolskimi obroči

Le nekaj dni po zaključnem turnirju državnega prvenstva mladink je bil Maribor znova v središču košarkarskega dogajanja. Štajerska prestolnica je namreč gostila še finalni turnir za srednješolke, naslova prvakinj pa so se znova razveselile dijakinje I. Gimnazije v Celju.

VIDEO: Kranjčanke odvzele naslov Celjankam!

S finalno tekmo med Triglavom in Athlete Celjem se je v Mariboru zaključil finalni turnir državnega prvenstva mladink. Zmago in naslov prvaka so si v končnici tekme zagotovile Kranjčanke, ki so Celjanke po izenačenem boju ugnale z 59:53.

FOTO: Ilirija ubranila naslov državnega prvaka

V Dobrovi je v soboto potekal zaključni turnir državnega prvenstva mlajših pionirk. Naslov prvaka so branile in ubranile košarkarice Ilirije, ki so v velikem finalu zlomile odpor vrstnic iz Felixa Zasavje in zmagale z 59:41.

Na zaključnem turnirju mladink ponovitev finala Pokala članic

V dvorani Tabor v Mariboru se je sinoči pričel zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarice do 19 let. Tako kot v Pokalu članic, sta se v finale uvrstila Triglav in Athlete Celje, Maribor in Grosuplje pa se bosta prav tako v nedeljo pomerila za končno tretje mesto.

V Mariboru vse pripravljeno za začetek vrhunca sezone slovenskih mladink

V štajerski prestolnici se bo danes začel zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarice do 19 let. V dvorani Tabor se bo drevi odvijalo težko pričakovano polfinale, v nedeljo pa bomo dobili nove ali stare državne prvakinje.

Naziv najkoristnejše igralke kola v roke košarkaric Ilirije in Konjic

V ženskem državnem prvenstvu sta najkoristnejši igralki 5. kola lige za prvaka postali Anja Klavžar in Ajša Zdovc, košarkarici Ilirije in Konjic. Klavžarjeva je na tekmi proti Mariboru zbrala statistični indeks 23, Zdovčevi pa je enak dosežek uspel na tekmi proti Janini.

Več člankov...

Iskalnik