Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Perspektivni Polzelan že pri 11 letih zaigral proti svojemu idolu

V naslednji sezoni lige Nova KBM bo kar nekaj mladih slovenskih košarkarjev skušalo opozoriti nase. Med njimi bo tudi kapetan mladinske ekipe Hopsov Rok Arzenšek, 17-letni Polzelan na položaju organizatorja igre in branilca, ki med prvoligaši doslej še ni nastopil.

Gregor Vodenik: "Na Gorenjsko nisem prišel učiti košarke, temveč spomniti igralce, da jo znajo igrati"

Gregor Vodenik pripada mlajši generaciji trenerjev, ki so stopili v čevlje članskega trenerja v elitni slovenski klubski druščini. Sevničan je največ trenerskega znanja vsrkal na Kodeljevem, s šenčursko košarko pa se je srečal že pred dvema letoma.

Andrej Žakelj: ''Zahtevam borbenost in željo po igri, kajti le to nas lahko dvigne!''

Postojnčan Andrej Žakelj je ob koncu leta 2016 prevzel trenerske vajeti košarkarskega kluba Podčetrtek in tako zamenjal dotedanjega trenerja Borisa Zrinskega. V Podčetrtku ga čaka zahtevna naloga, od igralcev pa bo zahteval borbenost in željo po igri, s čimer verjame, da bodo prišli uspehi, ki bodo klub dvignili iz črnega brezna.

Jakob Čebašek: "V Laškem mi niso pustili, da bi prišel do izraza"

Krilni igralec Jakob Čebašek v letošnji sezoni igra najboljšo košarko svoje profesionalne kariere. Klub in vlogo po svojem okusu je našel na Polzeli pri Hopsih, zasluge za osebni preporod pa pripisuje tudi trenerju in zvestim navijačem.

''Ena zmaga ti lahko obrne sezono''

Košarkarski klub Ljubljana je svojo krstno sezono v drugi slovenski ligi začel s tremi zaporednimi porazi, črni niz pa nato preobrnil v zmagovitega in po treh zaporednih zmagah s predzadnjega skočil na šesto mesto na lestvici. Po prehojeni poti vzponov in padcev smo se sprehodili z glavnim trenerjem članske ekipe Gašperjem Kolmanom.

Sebastjan Krašovec: ''Na Poljskem so pogoji za delo izjemni''

Slovenski trener Sebastjan Krašovec, ki se je pred letošnjo sezono prvič odpravil na tuje, je na Poljskem že začel žeti uspehe. S svojo ekipo Asseco Gdynia je osvojil evropsko košarkarsko ligo do 20 let, sedaj pa že opreza za novimi cilji.

Več člankov...

Iskalnik